Sådan finder du den rette rumpe til akvariet

Skal du have akvarie med fisk i hjemmet? Så er det også vigtigt, at du finder den rette pumpe. Det er langt fra ligegyldigt med en pumpe til akvariet, og det er også noget, du kan læse mere om i denne artikel.

Hvad bruges pumpen til?

Pumpen i et akvarie er til for at rense vandet, så det ikke bliver grumset. Det kan være svært at undgå uden, og det ser bare ikke pænt ud at have et akvarie stående, hvor alt vandet er grumset.

Find en pumpe, der ikke larmer

Så hvad skal man kigge efter, når man skal finde den rette pumpe? Du kan med fordel kigge efter en pumpe, der ikke giver meget lyd fra sig. Heldigvis er mange pumper til akvarier lavet netop med tanke på, at de ikke skal larme. Du kan f.eks. vælge en eheim pumpe til dit akvarie.

Hvilket vand er i dit akvarie?

Der er forskel på vandet i forskellige akvarier, og man vælger naturligvis vandet ud af, hvilke fisk man har. Du skal have styr på, om du køber fisk til fersk- eller saltvand. En eheim pumpe kan bruges i begge slags, så køber du denne, er du godt dækket ind uanset.

En pumpe, der er stor nok

Størrelsen og kræften på din pumpe skal stemme overens med, hvor stort et akvarie du har. Det er heldigvis noget, der er nemt at læse op på. Er pumpen for lille, er det klart, at du kommer til at sætte den på overarbejde.

Husk at holde øje med filter

Der er ikke meget arbejde i at have en pumpe til sit akvarie, men det er dog vigtigt, at man nogle gange husker at holde øje med ens filterpatron for at se, om der er brug for udskiftning.

admin