Sådan bør du løfte tunge ting

Der er rigtig mange holdninger til, hvordan vi bedst transporterer tunge genstande, og du skal tage beslutninger, hvor økonomi og praktikalitet skal gå op i en højere enhed. Vi giver dig her de bedste råd til, hvad du bør løfte hvordan, og hvad der er den billigste løsning.

Pallevogn til dine paller

Det ligger lidt i navnet, men en pallevogn, eller en palleløfter, som det også populært går under, løfter paller. Det er som bekendt ofte på paller, at vi transporterer gods på korte distancer, og vi bruger særligt paller på varelageret og til andre mellemstore renoveringer af forskellig art.

Pallevognen er ikke beregnet til at køre gods flere hundrede kilometer, men på en aflukket arbejdsplads eller varelager er den guld værd, når gods skal læsses op på den større vogn, som så kører det til den endelige destination. Den gør det relativt forsigtigt, hvorfor den er god til mere porøse enheder som eksempelvis kundevarer.

En gravko, når jord og murbrokker skal flyttes

Når jord, murbrokker og andet overskudsmateriale skal kasseres, behøves det ikke at gøres pænt. Men det må meget gerne gøres effektivt. Med en gravko, eller en gravemaskine, kommer du rigtig langt på rigtig kort tid, og har du derfor større byggeprojekter, hvor der forventes at komme en masse kasserbart materiale, er gravkoen din bedste ven.

Den gør det ikke pænt, og du skal ikke forvente at kunne bruge materiale igen (medmindre det er jord, der ikke kræver det vilde vedligehold). Det er en større maskine, og det kræver, at man har en vis erfaring, før man tager sådan en i brug. Det er en dyrere løsning, men afgjort den bedste til formålet.

Musklerne kan også komme i spil

Håndkraft er den absolut billigste løsning, men det er også begrænset, hvad det kan tage fra med både af hensyn til mennesket og arbejdets effektivitet. Ja, det er en skidegod løsning, når du skal flytte, og gutterne vil hjælpe til, men det er ikke en holdbar løsning på sigt.

Hvis du har et erhverv, hvor det kilomæssigt giver god mening at bruge håndkraft, bør du stærkt overveje, om det er noget, der er ergonomisk ansvarligt på sigt. Det kan få store konsekvenser i sidste ende, hvis dine medarbejdere hver dag går og løfter tungt. Brug derfor helst kun denne løsning til enkeltsituationer.

admin