5 moderne tagtyper, du bør overveje

Skal du bygge nyt eller blot renovere dit tag? Er du blevet træt af de gamle, grimme tegl, der alligevel er delvist flækkede rundt omkring? Nyt tag eller en tagrenovering er en stor investering, og du bør derfor nøje overveje dine muligheder, når det kommer til valg af tagtype, og hvilket lokalt firma der skal gøre arbejdet for dig.

Vi giver dig her 5 moderne løsninger, som vi garantere, at du bliver glad for på både kort og lang sigt.

1.     Trapezplader

Trapezplader er en særdeles god økonomisk løsning, hvis prisen for dit arbejde kommer i første række. De egner sig perfekt til udhuse, carporte eller redskabsrum, hvor det ikke er designet, men de praktiske egenskaber som kommer i første række. Du har måske aldrig hørt om trapezplader før, men en hurtig Google-søgning vil helt sikkert få dig til at sige ”ah ja, dem!”.

2.     Betontag

Beton er endnu en moderne løsning, hvor det økonomiske er i fokus, men modsat trapezpladerne er beton en særdeles holdbar løsning, som sagtens kan egne sig til huset også. Det anslås, at betontag har en levetid på 50 til 70 år, så der er en god chance for, at taget slet ikke skal kigges på igen, før du flytter igen.

3.     Tegltag

Hvis du er en mand eller kvinde af design, er det klassiske danske tegltag stadig en rigtig god løsning. Det er en lidt dyrere løsning end de to forrige, men du får til gengæld også en masse muligheder for at vælge farve og type, så du kan skabe det hjem, du har drømt om. Fra top til tå.

Tegltag har desuden en rigtig god holdbarhed, og heller ikke her skal du forvente at lægge tag igen, inden du flytter videre.

4.     Tagpaptag

Ordet lyder lidt sjovt, men vi garanterer, at materialet er dybt seriøst. Det er en ekstremt populær løsning, og så kræver det ikke ret meget vedligehold. Det er samtidig let at håndtere og relativt let at lægge, hvis du selv vil lege med det.

5.     Naturskifertag

Dette stenbaserede tag har oplevet stigende popularitet de seneste år med naturlige løsninger i fokus, men det holder faktisk rigtig godt. Stenene udvindes i stenbrud, og farverne holder sig derfor typisk til de sorte/blålige udgaver. Står fint imod vind og vejr.

admin