Optimer din båd: Gode råd til vedligehold

En båd er en stor førstegangsinvestering, men det kræver også noget økonomisk håndelag at holde den ved lige på sigt. Der er nemlig mange måneder med inaktivitet, og her skal du sørge for at tage dig godt af båden, så den er klar til sommersæsonen. Vi giver her indblik i, hvad du skal huske på, hvis du vælger at købe en båd.

Skift materialerne ud

En båd befinder sig de fleste timer i vandet, og det tager sit slid på komponenterne. De skal derfor skiftes ud en gang i mellem, og her skal du være klar over, hvilket materiale du skal have fat. Du kan helt sikkert få hjælp fra eksperter på markedet, hvis du eksempelvis skal købe glasfibermåtter, så du kan komme hjem med det rigtige valg til din båd.

Gem den godt væk om vinteren

Vinteren tager hårdt på en båd, hvis den står helt nøgen udenfor. Slud og vind tager hårdt på materialerne, og hvis du gerne vil undgå at skulle igennem den helt store opgradering hvert forår, bør du bruge krympeplast og samtidig gemme din båd væk i en lade eller lignende, hvor den kan stå roligt. Krympeplast er et stærkt alternativ til den normale presenning.

Er det glat at gå på båden?

Så er skridsikre måtter et rigtig godt tilvalg for dig. En båd bliver glat med alt det vand, der kommer op på den, og det kan godt være svært at gå rundt uden at miste balancen. Det kan være farligt på en båd, og du bør derfor anskaffe dig måtter, som du kan lægge på de mest befærdede områder.

admin