Ny med hvalp? Her er 3 gode råd

Tillykke med din nye pelsede ven! Der venter mange gode minder og utallige gåture, men der venter også hårdt arbejde – særligt, hvis det er første gang, du prøver at have hund. Det er alfa og omega, at hunden lærer de vigtigste ting tidligt i livet, så de gode vaner etableres med det samme, og så der er større chancer for, at de bevares gennem livet. Det er som bekendt svært at lære en gammel hund nye tricks.

Få et markørord til din hvalp

Et markørord bruges til at indlære andre kommandoer. Det er i sig selv et kommandoord, men det bruges, når den skal lære sit, dæk og alle de andre ting, I kommer til at gøre brug af. Når hunden laver den ønskede handling, bruges markørordet. Det er vigtigt, at der sker, mens den laver handlingen. Derfor bruger nogle også en klikker eller lignende. Du kan finde sådan udstyr på Thordal.dk.

Væn den til lyde og omgivelser

Hvalpen er i det tidlige stadie meget nysgerrig, og den ved ikke, at der findes dårlige eller farlige ting i verden. Det skal du bruge til din fordel ved at tage den rundt i bylivet, så den lærer de mange dufte og lyde i befolkede områder. Hvis den bor på landet hele livet, vil den have svært ved at bo i byen på et tidspunkt.

Lad den lege med andre hunde

Socialisering er det vigtigste, en tålelig hund skal kunne. Den skal lære at være sammen med andre mennesker og hunde, og det kommer den kun igennem socialisering. Ikke vær for overbeskyttende, når den er hvalp – den skal selv lære, hvor grænserne går. Til dels i hvert fald.

admin