Kan dit publikum se forestillingen?

Det er ofte meget forskellige forhold vi møder som optrædende. Et lille teaterstykke bliver opført på scener i børnehaver, storcentre og på virksomheder. Det er langt fra alle der er så heldige at opføre deres forestilling på et rigtigt teater eller en professionel scene.

Langt de fleste forestillinger finder sted udenfor de professionelle scener vi alle drømmer om at stå på en dag.

Glem ikke publikum

Vi bruger måneder på at øve replikker og opførsel af forestillingen. Vi udvikler effekter og pointer til den store guldmedalje. Men hvor ofte tænker vi på publikum?

Når vi ikke optræder på en scene er det ekstra vigtigt at vi tænker på om publikum får en god oplevelse. Vi må overveje om alle kan se – store som små. Sidder eller står de godt?

De bagerste publikummer skal også kunne høre hvad der foregår på scenen.

Byg en tribune til publikum

En scene er vigtig. Altid. Men hvis du har muligheden for det, så lav en tribune til dit publikum også. En tribune sikrer at publikum ikke står på nakken af hinanden. Det kan give en dårlig oplevelse.

Du kan sikre at både børn og voksne kan se på samme tid. Du kan lave ståpladser i siden eller bagved for de publikummer der profilerer forbi. Siddepladser kan du lave i midten for dem der bliver til hele forestillingen.

Gå langt for dit publikum

Uanset hvor stor din forestilling er, så gå gerne lidt længere for at give en god oplevelse. Det kan gøre forskellen på om du får en bedre betalt opgave næste gang. Det kan godt være at du skal transportere mere udstyr og bruge en time ekstra på opstilling. Men til gengæld giver du dit publikum en god oplevelse. Det behøver ikke at være svært at bygge en tribune. Se færdige løsninger hos Sunstill.

admin