Hvad er neglebånd?

Hvis du ser godt på dine hænder, nærmere bestemt dine negle, så vil du med al sandsynlighed kunne se det man kalder neglebånd. Neglebånd er en lille kant, der sidder der, hvor neglen begynder og den har samme farve som din hud. Neglebåndene er en genial opfindelse fra naturens side, da de beskytter mod infektion og snavs. Derfor kræver de lige så meget pleje som ens negle, og heldigvis så findes der også mange plejemuligheder hertil.

Neglebånd har dog en naturlig tendens til at vokse med ud med neglen, og når det sker, så kan man oftest se det ved, at der kommer en mat tone eller flage på ens negl. Denne kan man skubbe tilbage med de rette instrumenter.

Pleje af neglebånd

Der findes mange forskellige plejende olier og cremer til pleje af negle og neglebåndene. Nogen er udviklet til at have en peelende effekt, hvor de med deres egenskaber, fjerner snavs og døde hudceller fra huden. Andre er udviklet til at have en plejende og fugtgivende effekt på både hænder, negle og neglebånd. Du kan pleje dine negle på alle tider af døgnet, men de fleste kan nøjes med morgen og aften.


Selvom man kan være af den opfattelse, at ens hænder kan være hårdføre og klare det meste, så skal man alligevel være skånsom og mild, når man behandler sine neglebånd. For var det ikke for neglebåndende, så ville der opstå infektion fra skidt og snavs, der hvor neglen bliver produceret – også kaldet neglemoderen.

Gode råd

Før du skal ordne dine neglebånd, så kan det være en god idé, at blødgøre dem først og forsigtigt skubbe dem tilbage med en såkaldt neglebåndsskubber. Den ligner en lille bitte dejskraber eller spade, men effektive, det er de. Vær dog varsom med at skubbe for hårdt.

admin