3 tips: Gør livet nemmere for ældre

Har du en mor eller far, som er ved at være oppe i årene, og som måske ikke kan udføre de samme handlinger i hverdagen, som de kunne engang? Det kan være hårdt at være vidne til, men der findes heldigvis måder, hvorpå du kan gøre livet lidt lettere for dem. Vi har her samlet tre gode råd til udstyr til dig, der vil hjælpe en ældre.

Er hørelsen, som den skal være?

Hørelsen er noget af det, der naturligt forsvinder en smule med alderen. Det sker for de fleste, og den manglende hørelsen er ikke lige så kritisk som andre ting i den alder. Men det er frustrerende at skulle tale ekstra højt og gentage ting, når man fører samtale – og den ældre synes også måske, at det er en smule pinligt. Med eksempelvis Phonak tilbehør kan du komme det problem til livs.

Kan personen åbne dåser i køkkenet?

Med alderen forsvinder styrken i muskler og led, og det gør bare, at basale ting som eksempelvis at åbne en dåse ikke længere kan lade sig gøre. Men der skal jo laves mad, og derfor bør du investere i køkkenudstyr, som er særligt egnet til ældre, der ikke har den samme styrke i kroppen mere.

Er balancen der stadigvæk?

Et fald kan være utroligt kritisk for ældre, da led og muskler ikke har samme genopbygningsevne som tidligere. Et vådt gulv på eksempelvis badeværelse kan hurtigt blive en dødsfælde, hvis gulvene ikke er skridsikre, og hvis personen i forvejen døjer med balancen. Invester derfor i skridsikre måtter, som kan tage det værste af problemet væk.

admin